opisy produktów

Grupy produktów wyróżnione w kawiarni podzielone na dwie grupy:

  1. Wyroby podlegające chłodniczemu przechowywaniu. Po przygotowaniu schładzane są w lodówce i sprzedawane na zimno.

Torty i wszystkie rodzaje produktów deserowych. Składają się one z ciasta biszkoptowego i kremów, które zostały szczegółowo przeanalizowane pod kątem zagrożeń. Produkty te schładzane są w lodówce do temperatury poniżej 5°C. Lody dostarczane w kuwetach, przechowywane są w temp. Do 3°C.

  • Wyroby nie podlegające chłodniczemu przechowywaniu. Po przygotowaniu, do czasu wydania klientowi przechowywane są w wyznaczonym miejscu pracowni w pokojowej temperaturze (suche ciastka, słodkie bułki, pączki, ciastka suche, różnego rodzaju ciasta).

Wyroby wytwarzane w zakładzie spełniają wymagania Norm Polskich.

Wytwarzane wyroby przeznaczone są do bezpośredniego spożycia przez wszystkie wiekowe grupy konsumentów.

Specyfikacje surowców oraz dodatków są zgodne z wymaganiami opisanymi w podręcznikach towaroznawstwa dla branży cukierniczej i piekarskiej.